انواع تبلیغات

در این مقاله قصد داریم شما را با انواع تبلیغات آشنا کنیم. لطفا با ما همراه باشید.

تبلیغات همواره ابزار مهم ایجاد ارتباط بین ارائه دهندگان خدمات و مشتریان میباشد. با اینکه همه ما از اهمیت تبلیغات آگاهی داریم، اما وقتی از ما میخواهند یک تعریف دقیق از آن داشته باشیم کار برایمان کمی سخت میشود.

 

در ادامه این مقاله ضمن تعریف کلی از مقوله تبلیغات به معرفی انواع شیوه های آن میپردازیم.

تبلیغات چیست؟

هرگونه اقدام در جهت معرفی یک کسب و کار، برند و حتی ایدئولوژِی که متناسب با نیاز های گوناگون مخاطبین هدف صورت میگیرد را تبلیغات مینامیم.

تاریخچه تبلیغات:

با توجه به تصاویر به دست آمده از دیوار نگاره های غارها، پژوهشگران پیشینه تبلیغات را به دوران ما قبل تاریخ تخمین میزنند.

با این حال آنچه که تحت عنوان تبلیغات با تعاریف امروزی شناخته میشود در اواخر قرن نوزده و اوایل قرن بیستم میلادی در ایالات متحده امریکا شکل گرفت.

در سال ۱۸۹۰ به مرور تبلیغات تبدیل به یک وسیله تاثیر گذار برای جذب بازار شد. همزمان با پیشرفت سریع جهان به سمت صنعتی شدن و تولیدات انبوه در عرصه های مختلف منجر به این شد که شرکت‌ها و کارخانه‌ها بودجه تبلیغاتی خود را افزایش دهند.

در نتیجه آژانس‌های تبلیغاتی به وجود آمدند که وظیفه آنها ایجاد و طرح علایم تجارتی، نوشتن متن آگهی‌ها، ترسیم عکس‌ها و نقش‌های تبلیغاتی، انتخاب حروف چاپی آگهی و حتی گاهی تجزیه و تحلیل بازار بود.

در اوایل قرن بیستم بنگاههای تبلیغاتی وظایف دیگری از قبیل طرح‌ریزی، ایجاد و اجرای کامل مبارزات رقابتی پیدا نمودند که در مقابل کاری که انجام می‌دادند کارمزد خود را از آگهی دهنده و یا آگهی گیرنده و یا هر دو دریافت می‌داشتند.

با گذر زمان و پیشرفت روز به روز علم و تکنولوژی تبلیغات گسترش چشمگیری پیدا کرد و طیف عظیمی از رسانه ها را در بر گرفت.

مخاطبین هدف

بدون شک هر محصول یا خدمات بر طرف کننده نیاز گروه خاصی از جامعه است و هر کسب و کار برای انجام تبلیغات موثر باید به گروه مورد نظر خود دسترسی پیدا کند.

بنابر این حائزاهمیت ترین موضوع در تبلیغات دسترسی به مخاطبین هدف است و این مهم تنها با انتخاب شیوه مناسب تبلیغات میسر میشود.

در ادامه به معرفی انواع شیوه های تبلیغات میپردازیم.

انواع تبلیغات

تبلیغات دیجیتالی:

تبلیغات دیجیتال فرآیند انتشار مطالب تبلیغاتی از طریق پلت فرم‌های آنلاین (اینترنتی) مانند شبکه های اجتماعی، موتورهای جستجو، وب‌سایت‌ها و هر نوع روش دیگری است که به صورت دیجیتالی میتوان به آن دسترسی پیدا کرد.

تبلیغات موبایلی و تلفنی:

در این نوع از تبلیغات ارائه دهنده خدمات به طور مستقیم و از طریق تماس تلفنی با مخاطبین احتمالی خود ارتباط میگیرند.

تبلیغات تلفنی به دو صورت برونی(outbound)  و درونی (inbound) انجام میشود.

تبلیغات موبایلی و تلفنی

در تبلیغات تلفنی برونی لیستی از تلفن های تماس مشتریان در اختیار بازاریاب قرار میگیرد که باید با آنها ارتباط بگیرد و به این ترتیب برند مورد نظر پیش قدم معرفی و ارائه خدمات میشود.

 

اما در تبلیغات تلفنی درونی معرفی خدمات از طرق دیگر انجام میشود و مشتریان برای  دریافت اطلاعات بیشتر تماس میگیرند.

تبلیغات چاپی:

تبلیغات چاپی نوعی بازاریابی است که از رسانه های چاپی فیزیکی برای دستیابی به مشتریان خاص خود در مقیاس وسیع استفاده می کند. تراکت ها و پوسترها جزء این دسته از تبلیغات قرار میگیرند که امروزه کمرنگ تر شده است.

تبلیغات به صورت چاپی در انواع مختلف نشریات مانند روزنامه ها، مجلات، بروشورها یا به صورت نامه مستقیما چاپ می شوند که این دسته از تبلیغات چاپی بیشتر در همایش ها،نمایشگاه ها و فروشگاههای اختصاصی مورد استفاده قرار میگیرند.

با اینکه این نوع تبلیغات در دهه گذشته تا حدودی نسبت به پلتفرم های تبلیغات آنلاین کاهش یافته است، اما هنوز یک شکل با‌دوام از بازاریابی است و در بازارهای خاصی این نوع تبلیغات ضروری است.

تبلیغات رادیویی و تلویزیونی:

گونه‌ای از برنامه‌های تلویزیونی و رادیویی که در جهت انتقال پیامی خاص در رابطه با یک خدمت یا محصول ساخته میشود. از آغاز به وجود آمدن تلویزیون، این نوع آگهی‌های تلویزیونی در مورد گستره وسیعی از کالاها، خدمات و ایده‌ها وجود داشته‌اند.

 

تبلیغات تلویزیونی، دو بخش اصلی را در بر می‌گیرد: ایجاد یک تبلیغ تلویزیونی که استانداردهای پخش تلویزیونی را رعایت کند و سپس پخش این آگهی در تلویزیون در زمان مناسب تا در معرض دید مشتری هدف بیشتری قرار بگیرد.

با ورود تلویزیون تبلیغات رادیویی کمرنگ تر شدند و در سالهای اخیر با گسترش اینترنت در سراسر جهان ازمحبوبیت تبلیغات تلویزیونی تا حدودی کاسته شده است. زیرا هم تبلیغات تلویزیونی هزینه بیشتری نسبت به تبلیغات اینترنتی دارند و هم این روز ها مردم نسبت به گذشته زمان بیشتری را در تلفنهای همراهشان سپری میکنند تا مشاهده برنامه های تلویزیونی.

تبلیغات محیطی:

همانطور که از نام این دسته از تبلیغات پیداست عموما به تبلیغاتی میگویند که در محیط تردد افراد نصب میشوند.

تابلو ها ، بیلبوردها ، تبلیغات روی اتوبوس و مترو، ماکت های تبلیغاتی و به طور کلی تبلیغاتی که افراد در بیرون منزل و در سطح شهر و راه ها با آن روبرو میشوند تبلیغات محیطی هستند.

تبلیغات محیطی

همانطور که پیش تر گفته شد پیشرفت تکنولوژی و همه گیری شبکه های اجتماعی و برنامه های اینترنتی تا حدود زیادی منجر به حاشیه رانده شدن سایر شیوه های تبلیغات شده است اما در رابطه با تبلیغات محیطی این پیش آمد صورت نگرفته است و کماکان در تمامی شهر ها و کلان شهر های جهان به وفور شاهد این روش تبلیغات هستیم.

زیرا تبلیغات محیطی درست و اصولی منجر به زیبا سازی شهر ها و راه ها میشود و این موضوع برای شهرداری ها و شهروندان حائز اهمیت است همچنین افراد بسیار زیادی خواه نا خواه در خارج از منزل با این تبلیغات مواجه میشوند و این موضوعی خطیر برای کسب و کارهایی است که میخواهند روزانه در ذهن طیف گسترده ای از افراد ماندگار شوند. برای مطاله مقاله اختصاصی تبلیغات محیطی کلیک کنید.

برخی از ویژگی های تبلیغات محیطی

  • مخاطبین هدف بسیار زیادی آن هارا میبینند و بازخورد منحصر به فردی نسبت به سایر تبلیغات دارند
  • برای کسانی که یک مسیر را روزانه طی میکنند این تبلیغات به مرور در ناخودآگاهشان شکل میگیرد و ثبت میشود.
  • طراحی خلاقانه و جذابیت های گرافیکی جدید تاثیر چشمگیری بر تبلیغات محیطی گذاشته است.
  • بیلبورد ها و تابلوهای تبلیغاتی کماکان جزء تبلیغات منحصر به فرد محسوب میشوند و این حس را به مخاطب میدهد که بیزینس مورد نظر بزرگ و قابل اطمینان است.