هر ساله نمایشگاه های متعددی در تمامی شهرهای کشور برگزار می شود. در هر نمایشگاه فضایی برای شرکت کنندگان برای ارایه محصولات یا خدماتشان در نظر گرفته می شود، که اصطاحا به آن غرفه می گویند. به مجموعه ای از عملیات برنامه ریزی، طراحی، اجرا و پیاده سازی در راستای زیبا سازی غرفه ، جهت معرفی و تبلیغات کالا و خدمات، غرفه سازی یا غرفه آرایی می گویند.
تعداد این غرفه ها گاه به قدری زیاد است که انتخاب، بازدید و خرید را برای بازدیدکنندگان نمایشگاه دشوار می کند.
به همین دلیل رقابت در غرفه سازی و غرفه آرایی به عنوان اصل انکار ناپذیر در میان غرفه های نمایشگاهی برای جذب مشتریان و فروش بیشتر محصولات جا خوش می کند. در این بین تاجران و شرکت هایی که با اصول غرفه سازی نمایشگاهی آشنایی کامل داشته باشند، می توانند اجناس و محصولات خود را به نحو بهتری در معرض دید قرار دهند و در نتیجه مشتریان بیشتری را به سمت خود جذب کنند.

غرفه سازی نمایشگاهی چیست؟

غرفه سازی نمایشگاهی به معنای ایجاد یک فضای محدود فروشگاهی برای مدت زمان موقت است. در گذشته غرفه سازی به شکل ساده و بی آلایش و با کمترین امکانات انجام می شد. همین که فروشنده ها می توانستند با استفاده از یک سازه جداکننده چوبی یا فلزی فضای نمایشگاهی را بین خود و فروشنده مجاور، تقسیم کنند، یک غرفه ایجاد می شد. اما در حال حاضر غرفه سازی به حوزه علم طراحی و دکوراتیو وارد شده و آن را به امری پیچیده تبدیل کرده است.
به طوری که عنصر زیبایی به جزء جدایی ناپذیر غرفه های نمایشگاهی تبدیل شده است. به عنوان مثال سازه های مدولار هشت پر و اسپیس فریم ها به عنوان گامی نوین در صنعت طراحی و دکوراتیو غرفه سازی استفاده می شوند. امروزه غرفه سازی با استفاده از تجهیزات و دستگاه هایی انجام می شود که سرعت طراحی را تا حد زیادی کاهش داده و در عین حال به زیباسازی غرفه های نمایشگاهی انجامیده است.
غرفه های نمایشگاهی باید بتوانند نیازهای بازاریابی و برندینگ شرکت ها را برآورده سازند. بنابراین شاخصه زیبایی و جذابیت یکی از مهمترین ویژگی های غرفه ها به شمار می رود که در زمان طراحی باید به آن توجه ویژه شود.

متریال های مورد نیاز در غرفه سازی نمایشگاهی

اغلب غرفه های نمایشگاهی که در حال حاضر استفاده می شوند، از نوع پیش ساخته و با ترکیب ظاهری همگون و زیبا هستند و در آنها از فرم های متنوع استفاده می شود. برای ساخت این نوع غرفه ها از متریال های پلی اتیلن و pvc استفاده می شود. این متریال ها اغلب سبک هستند و جابجایی غرفه ها را ساده تر کرده اند. یکی از ویژگی های این نوع غرفه ها ترکیب بندی، کارایی و زیبایی آنها می باشد.
برخی دیگر از غرفه های از پیش ساخته، از جنس پروفیل های آلومینیومی هستند و برای سرهم کردن آنها از یراق آلات و صفحات پرکننده استفاده می شود. این نوع غرفه ها وزن بیشتری نسبت به نوع قبلی دارند، اما استحکام آنها بیشتر است.

نحوه غرفه سازی نمایشگاهی

غرفه سازی نمایشگاهی در محل نمایشگاه انجام می شود. این کار در مدت زمان کوتاه صورت می گیرد و تمامی المان های زیبایی از جمله رنگ، نورپردازی، استفاده بهینه از فضا، سادگی، خلاقیت، هماهنگی محصولات و رنگ متریال های غرفه و …. در آن رعایت می شود.