تبلیغات اینترنتی این روزها به یکی از مهم ترین بخش های تبلیغات تبدیل شده است. اینترنت به عنوان یکی از رسانه های اجتماعی قدرتمند این روزها به یکی از پر ترافیک ترین عرصه های تبلیغاتی تبدیل شده است.

تعریف تبلیغات اینترنتی

تبلیغات اینترنتی به استفاده از اینترنت به عنوان یک کانال و وسیله ارتباطی برای ارسال تبلیغات در محیط وب اشاره دارد.

در تعریفی دیگر، تبلیغات اینترنتی را اینگونه تعریف نموده‌اند: نمایش دادن نام ها و علائم تجاری، شعارها و تصاویر تبلیغاتی در سایت های (پایگاه های) پربیننده اینترنت، به نحوی که به تحقق اهداف تبلیغات کمک نماید .

در فرایند تهیه و اجرای تبلیغات اینترنتی، شرکتهای تبلیغاتی، ناشران اینترنتی، تبلیغ‌دهندگان (سازمانها و شرکتهای تولیدی و خدماتی) درگیرند.

تاریخچه تبلیغات اینترنتی

تبلیغات اینترنتی برای اولین بار و بصورت بنر در ۲۷ اکتبر سال ۱۹۹۴ و در سایت هات وایر نمایش داده شد. زمانی که هات وایر متوجه شد که برای تبلیغات می‌بایست فضای محدودی را در نظر گرفت، بنرهای تبلیغاتی بوجود آمدند.

روند تبلیغات اینترنتی در دنیا

تبلیغات اینترنتی از زمان پیدایش (سال ۱۹۹۴) تا سال ۲۰۰۷ شاهد رشد بسیار زیادی بوده‌است. بطوریکه حجم درآمد تبلیغات اینترنتی از رقم ۲۶۷ میلیون دلار در سال ۱۹۹۶ به رقم ۱۳۰۸۷ میلیون دلار در سال ۲۰۰۷ رسیده‌است.

تبلیغات اینترنتی در ایران

بسیار پیش آمده که مدیران شرکت‌ها در مورد موفقیت تبلیغات اینترنتی در ایران (به دلیل کند بودن روند IT نسبت به سایر کشور‌های دنیا) اظهار شک و تردید کرده‌اند و بازخورد این صنعت تبلیغاتی را قابل مقایسه با آنچه در سایر کشور‌های دنیا وجود دارد نمی‌دانند.

اگر مدل روند ورود تکنولوژی در ایران را بررسی کنیم، متوجه خواهیم شد که نتایج دقیقا همانند سایر کشورهاست اما با اندکی تاخیر. به عبارت دیگر تلویزیون هم در ایران همانند سایر کشورها محبوب شد اما با تاخیر.

 

برای اینترنت هم این وضع اتفاق افتاده‌ است. به زودی شاهد این خواهیم بود که مدیران دیگر نخواهند پرسید که آیا تبلیغات اینترنتی موثر است یا نه.

با وجود آنکه اینترنت و فرهنگ و نیازهای وابسته به آن در ایران دیرتر از سایر کشور‌ها وارد شده ولی به دلیل جوان بودن جامعه ایرانی با گام های بسیار سریع تری در حال پیشرفت می‌باشد.

تبلیغات در این بستر روش های مختلفی دارد. در این مقاله به معرفی انواع روش های تبلیغات اینترنتی خواهیم پرداخت.

1- تبلیغات بنری:

در این روش یک بنر تبلیغاتی از آگهی دهنده در وب سایتی نشان داده می شوند. این روش می تواند تاثیر زیادی در بازگشت مخاطبین داشته باشد.

2- تبلیغات ویدیویی:

در این روش یک ویدیو تبلیغاتی از آگهی دهنده در سایت قرار می گیرد. معمولا این نوع تبلیغات در ابتدای ویدیوهای پر بازدید قرار می گیرد و مخاطبین به هنگام دیدن این ویدیو ها به محصول و خدمات شما، بسته به جذابیت های بصری و محتوایی علاقه نشان خواهند داد.

سایت هایی مثل آپارات و نماشا از این دسته تبلیغات استفاده می کنند.

3- لینک باکس:

کادری است که داخل یک سایت قرار می گیرد و آدرس تعدادی وبسایت دیگر در آن قرار می گیرد. لینک باکس در واقع نوعی معرفی و ارجاع به سایت های دیگر است.

این مدل تبلیغات اگر در سایت های پر بازدید یا به صورت لینک های تبادلی قرار داده شوند تاثیر بالایی خواهند داشت.

4- تبلیغات متنی:

در این روش، اطلاع رسانی به صورت متن نمایش داده می شود. این نوع تبلیغات در بهینه سازی موتورهای جست و جو نقش موثری دارد و می تواند زمینه ساز تبلیغات سایت هایی شود که مستقیما از طریق متن به تحریک و جذب مخاطبین می پردازد.

5- ایمیل مارکتینگ:

این روش به دلیل مقرون به صرفه بودن و تاثیر فراوانش در بازگشت سرمایه محبوبیت زیادی در بین کسب و کارها دارد. از ایمیل مارکتینگ در حوزه های مشخص می توان نتایج مطمئنی را استخراج کرد.

6- بهینه سازی موتورهای جست و جو (SEO):

Search Engine Optimization بهینه سازی موتورهای جست و جو، مجموعه ای از روش هاست که به شما کمک می کند با تعریف کلید واژه های مشخص بتوانند محصولات و خدمات خود را در اینترنت پیدا کنند. سئو از لحاظ رده بندی سایت ها در صفحات موتورهای جست و جو بسیار مهم است.

7- بازاریابی موتورهای جست و جو:(SEM)

Serach Engine Marketing بازاریابی موتورهای جست و جو، به روشی از تبلیغات اینترنتی گفته می شود، که یک شرکت برای نمایش و تبلیغ وب سایتش در موتور جست و جو به یک شرکت فراهم کننده و ارائه دهنده این سرویس هزینه ای پرداخت کند.

8- بازاریابی محتوا:

بازاریابی محتوا به مجموعه فعالیت هایی گفته می شود که برای جذب مخاطب از محتوا استفاده می شود. این محتوا می تواند متن، عکس و … باشد. رویکرد این روش با روش های ذکر شده کمی متفاوت است.

 

بازاریابی محتوا به چند دسته تقسیم می شود:

وبلاگ: وبلاگ یک روش مهم در بازاریابی محتواست. داشتن وبلاگ به شما کمک می کند تا بتوانید اطلاعات کارآمد و موثری به مخاطب بدهید. علاوه بر این، به دلیل تاثیری که وبلاگ ها در بالا بردن مدت زمان ماندن مخاطبین در سایت ها دارند، به یک عامل بسیار موثر در سئو تبدیل شده است.

یادتان باشد که محتوا پادشاه است. محتوای خوب و کامل همیشه مخاطبین خود را دارد و کیفیت این محتواست که مخاطب را مجاب می کند تا به خواند ادامه بدهد و دنبال کننده شما باشد و یا اینکه به دنبال منابع بهتری بگردد.

این مساله باعث شده تا سازمان ها و شرکت های بزرگ از این قضیه برای ارتباط با مخاطب و اطلاع رسانی بیشتر استفاده کنند.

مقالات مرتبط: از محتوای مرتبط غافل نشوید. همیشه کسانی که به دنبال محتوای خاصی می گردند، از مطالب مرتبط با آن استقبال می کنند.

این رویکرد نیز، در بالا بردن سئو تاثیر فراوانی دارد. تصور کنید کسی به آشپزی علاقه مند است، در حال خواندن مقاله ای در رابطه با آموزش تهیه سالاد سزار می باشد.

به احتمال خیلی زیاد کسی که این محتوا را یافته است و مشغول مطالعه آن است، باید علاقه مند به دانستن اطلاعات بیشتر در این حوزه باشد. چطور است طرز تهیه سالاد یونانی را به نیز به او آموزش بدهید؟ یا دستور تهیه سس سالاد سزار؟
یا مثلا اگر شما در حال خواندن این مقاله هستید، یعنی کسب و کار اینترنتی و تبلیغات اینترنتی برای شما مهم است، پس صد در صد از خواندن مقالات سایت Markrtingininternet لذت خواهید برد.

9- بازاریابی شبکه های اجتماعی:

شبکه های اجتماعی این روزها به دلایل خیلی زیادی، سهم زیادی در سبک زندگی جدید مردم دارند. کم تر کسی را می توان یافت، که یک تلفن همراه هوشمند یا تبلت نداشته باشد و از اپلیکیشن هایی مثل Telegram و Instagram و Facebook و Linkdin و … استفاده نکند.

همه ما زمان زیادی را صرف این مجموعه می کنیم.

همین اتفاق دلیلی است تا کسب و کارها از شبکه های اجتماعی در راستای معرفی محصولات، برگذاری کمپین ها، ارائه پیشنهادات ویژه و …. در جهت وفادار سازی مشتریان استفاده کنند.

فروشگاه های در بستر شبکه های اجتماعی نیز توانسته اند برای فروش محصولات بازار ارزشمندی ایجاد کنند. پس اگر کسب و کاری دارید، حتما از شبکه های اجتماعی استفاده کنید و به آن ها اهمیت بدهید.

10- تبلیغات موبایلی:

استفاده از بازی ها و اپلیکیشن های مختلف در بستر تلفن های همراه، فضایی در جهت تبلیغات اینترنتی به کسب و کارهای مختلف اختصاص داده است. شما می توانید از این فضا در جهت تبلیغات خود استفاده کنید.

مطمئنا هنگام استفاده از بازی ها و اپلیکیشن ها دموها و معرفی برنامه ها و بازی های زیادی را دیده اید. همه آن ها در دسته تبلیغات موبایلی هستند.

اگر صاحب کسب و کاری هستید، حتما از این روش ها در راستای معرفی محصول و خدمات و بسترهای محتوایی خود استفاده کنید.

 

در اینجا لازم می دانم 2 نکته را متذکر شوم؛

1- تبلیغات می تواند تاثیر زیادی در علاقه مندی مخاطبین به شما داشته باشد، اما رمز ماندگاری و موفقیت هر برندی در صداقت، شفافیت و کیفیت است.
2- بهترین راه برای از بین بردن ارزش های چیزی، دفاع اشتباه از آن است.تبلیغات بی پایه و اساس شما را از بین خواهد برد. به همین دلیل است که می گوییم: