
تبلیغات تلویزیونی
تبلیغات تلویزیونی ( Television advertisement)، گونهای از برنامههای تلویزیونی است که در ازای دریافت پول از سازمانها و شرکت ها، ساخته میشود و پیامی را که عموماً در مورد یک خدمت یا محصول است، به بینندگان تلویزیون خصوصا مخاطبان هدف میرساند.
در حال حاضر بخش عظیمی از درآمد شبکههای تلویزیونی در دنیا از طریق آگهیهای تبلیغاتی تأمین میگردد.
از آغاز به وجود آمدن تلویزیون نیز، این نوع آگهیهای تلویزیونی در مورد گستره وسیعی از کالاها، خدمات و ایدهها وجود داشتهاند.
در بسیاری از کشورها، از تبلیغات تلویزیونی برای ترویج کمپینهای سیاسی نیز انتخاباتی استفاده میشود. اما در برخی از کشورها تبلیغات سیاسی در تلویزیون به شدت محدود شدهاست.
تلویزیون
تلویزیون یکی از اثر بخش ترین رسانه ها در طول تاریخ بوده است. رسانه ای که روز به روز برمخاطبان آن افزوده میشود و دسترسی گسترده ای به کسبوکارها میدهد.
تلویزیون همیشه با دو کارکرد سرگرمی و خبررسانی خود در بین مردم جایگاه ویژه داشته است.
طبق تحقیقاتی سال های گذشته تلویزیون معتبرترین رسانه در بین رسانه ها از نگاه بینندگان آن شناخته شده است.
همچنین پرنفوذترین و متقاعد کننده ترین رسانه نیز تشخیص داده شده است.
تحقیقات انجام شده در ایران نیز اثر بی بدیل تلویزیون را تایید میکند. بررسیها نشان می دهد که تلویزیون با ضریب نفوذ بالایی، پر مخاطب ترین رسانه کشور است.
براساس این تحقیقات که در تهران و شهرهای پرجمعیت کشور انجام شده، ضریب نفوذ تلویزیون در کشور بالای ۶۰% می باشد.
طبق بررسی انجام شده،بیش از 80% افراد بیش از یک ساعت به تماشای تلویزیون اختصاص می دهند. که 30% از این تعداد بالای ۳ ساعت تلویزیون تماشا می کنند.
در بین ساعات شبانه روز، ساعت ۲۱ تا ۲۴ پربیننده ترین ساعات (با ۷۵%) هستند و از نظر سطح درآمدی مخاطبان، تفاوت معناداری بین گروه های مختلف دیده نمیشود.
همچنین از لحاظ جنسیتی، خانم ها بیشتر از آقایان تلویزیون می بینند.
همه این آمار و اطلاعت نشان می دهد که تلویزیون همچنان مهمترین و موثرترین رسانه تبلیغاتی در جهان و ایران محسوب می گردد.
ولی متاسفانه رسانه ای به شدت گران و پرهزینه نیز می باشد.
در مبحث استراتژی انتخاب رسانه تبلیغاتی ، تلویزیون رسانه با نوع ATL محسوب می گردد.
ATL یعنی کانالهای تبلیغاتی با مخاطب وسیع و هزینه بالا (Above The Line)
تاریخچه تبلیغات تلویزیونی
نخستین آگهی تلویزیونی به تاریخ اول ژوئیه ۱۹۴۱ در ایالات متحده به روی آنتن رفت که برای آن شرکت بلووا واچ (Bulova Watch) به شبکه NBC شهر نیویورک، برای یک تیزر تبلیغاتی ۲۰ ثانیه ای و پیش از آغاز یک مسابقه بیسبال، هزینهای برابر ۹ دلار پرداخت کرد.
این آگهی بسیار ساده، نام شرکت بلووا واچ را بر روی نقشهای از ایالات متحده آمریکا نشان میداد؛ در حالیکه گفتار متن شعار شرکت را بیان میکرد: « آمریکا خودشو با بلووا تنظیم می کنه! »
تبلیغات تلویزیونی در ایران
در ایران اداره کل بازرگانی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران کار مدیریت بر ساز و کار تبلیغات تلویزیون را برعهده دارد و البته بخشی از این فرآیند که مربوط به تولید آگهیهای تلویزیونی می باشد را به آژانسهای تبلیغاتی طرف قرارداد خود سپرده است سپرده است.
بیشتر بدانید: تبلیغات صدا و سیما
این آژانسها نقش واسطه را بین صدا و سیما و شرکتهایی که تمایل به تولید و پخش آگهی خود در شبکههای رادیو و تلویزیونی دارند، ایفا میکنند.
اما امروز، تبلیغات تلویزیونی چگونه است؟
امروزه تبلیغات تلویزیونی جزء تاثیر گذارترین تبلیغات می باشد. این تاثیر می تواند کسب و کار را از نظر فروش دگرگون کند.
مخاطبان تلویزیون بسیار زیاد هستند و در شبکه های معروف و در میان یک برنامه پر مخاطب، تبلیغ می تواند به بیش از ۵۰درصد مردم یک کشور نمایش داده شود.
تبلیغاتی که از تلویزیون پخش می شود، بدلیل ارتباط موثر با مخاطب و انتقال بهتر پیام تبلیغ، تاثیر بسزایی بر رفتار مشتریان می گذارد.
آیا می دانید؟ ضوابط صدا و سیما برای تبلیغات چیست؟
تبلیغات تلویزیونی برای هر کسب و کاری که می خواهد جای در دل مخاطبان باز کند مفید و کاربردی است.
تبلیغات تلویزیونی، دو بخش اصلی را در بر میگیرد: ایجاد یک تبلیغ تلویزیونی که استانداردهای پخش تلویزیونی را رعایت کند و سپس پخش این آگهی در تلویزیون در زمان مناسب تا در معرض دید مشتری هدف بیشتری قرار بگیرد.